20100303

morgonstress

stress, stress. låg kvar i sängen i 45 minuter efter att klockan ringt. hejdå tid att äta frukost och att dricka kaffe. däckade på soffan hur lätt som helst igår, vaknade upp halv två och pös iväg till sängen. lust att bara ligga kvar och drömma vidare dagen lång, men jag ska till skolan och trycka.

6 comments:

Andrea said...

Hejsan.
Jag har följt din blogg ett tag och beundrar dina fina tryck! Är det på Nyckelviksskolan/Textil Form du går? Jag har själv tänkt att söka den till hösten men är orolig att det skall vara mycket sömnad? Det är mönster skapandet jag vill åt.

Mathilda said...

Andrea: Hej! Tack så mycket, trevligt med personer som uppskattar mönster och tryck. Jag går på textil form på Nyckelviksskolan ja. Kan varmt rekommendera, särskilt om du ska söka dig vidare i mönsterbranchen. Det är egentligen ingen sömnad alls på skolan. Utan inriktar sig främst på tryck, vävning, skulptur och teckning och målning. Man får sy om man vill, men inget måste. I vårat kostymprojekt var det en salig blandning av tillvägagångssätt. De pushade mycket för att "klippa och klistra" istället. Och det är rätt fritt, man jobbar på det sättet man trivs bäst med, men att man ska känna till grunderna. Fråga på om det är något annat du undrar över, sök du kommer inte ångra dig.

Andrea said...

Tack för ditt svar, uppskattar det verkligen! Jag kommer att söka och har funderat en del på arbetsproverna. Vill de se att man verkligen kan måla, göra tex. ett porträtt eller uppskattar de mer att man gör något annorlunda? Jag är mycket för att göra ganska enkla mönster.

Mathilda said...

Ett tips jag kan ge dig är att du ska visa processen. Hur du går till väga mer än något färdigt verk, även om det kan vara bra också. Du har ju rätt så mkt plats på kartongerna att fylla med skisser, idéer osv. Men se till att ha allt det där som de vill ha, tre målningar, fem teckningar och den obligatoriska teckningen. Så ska det säkert gå bra. Kan ju alltid vara bra att visa att du har ett intresse för textil om det är vad du vill göra. Skissa på mönster och tryck kanske? Visa att du har idéer som kan utvecklas typ. De vill se att du har något intressant, något att jobba på.

Andrea said...

Ja okej, processen alltså. jag förstår vad du menar. Jag håller på med arbetsproverna nu och det blir nästan bara mönster... Det vore himla kul att se dina arbetsprover, det är inte möjligtvis de här? http://carinmathilda.blogspot.com/2009/05/typ.html

Mathilda said...

Jo, jag har nog bild på det jag lämnade in lite längre bak i bloggen. Ska lägga upp lite av de jag ska lämna in till Konstfack i veckan också. Du får komma och kolla på öppethus och vårutställningen så ser du lite mer vad vi har gjort i verkligheten.