20120127

rus.fia
fredagstrött efter en sjukt intensiv vecka. känns som att veckan både gått sjukt snabbt, och varat i en evighet. för det vi gjorde i måndags och tisdags känns som att det var för två veckor sedan, minst. nya tag i morgon, då ska jag hämta material till ett kommande ikeaprojekt. förhoppningsvis klämma in lite skola på söndag också. trevlig helg!från en enkel plastmapp till ett smycke sedan till en lampskärm. idag har vi använt oss av platta material för att skapa volym. dessvärre hann jag inte allt för långt, då det fortfarande är platt, men ändrat skepnad har det ju. tanken var att göra en sorts lampskärm. dock skulle det behövas ett gäng plastmappar till. kanske söndagens projekt att slutföra detta? vore kul att lyckas få till något till nästa vecka. 

commes des garcon parfume.
arjan janssen.

RUM


RUM magazine. den absolut bästa.

20120126

hidden moments

vi har under eftermiddagen igår och förmiddagen idag arbetat med att ta fram en form till en parfymflaska för ett inredningsföretag som var valfritt. igår fick vi arbeta med en cellplast och idag arbetade vi med trä. sjukt intensivt, men väldigt roligt. imorgon ska vi presentera det vi gjort på extremt kort tid. sedan får vi förhoppningsvis en längre designuppgift att ta oss an, det ser jag fram emot.
tänk om man fick ha janne varje dag i skolan, det skulle vara grymt.

thin black lights
lampor från iacolimcallister, nendo, michael anastassiades, arik levy, kwangho lee.
åter igen de svarta linjerna, lamporna och dess fantastiska skapare.

20120125

"during the past few years i have been making plastic, inflatable sculptures that slowly deflate and flatten. with these forms i observe transitions between two- and three-dimensional states, revel in both, and achieve neither. i am intrigued by the convergence of opposites evident in this work and the restlessness of the finished objects.
my prints and drawings evolve from these sculptures. the seams on my inflatables or the gestures and planes of my small ceramic forms map an intuitive process of decision-making. later i fix those lines in prints, or photographs in order to honor the serendipitous nature of the original effort. 
i wonder then — am i getting closer to the center of things?"

b-side

b-side chair även denna av iskos-berlin.
"everything and everybody has two sides. the light and the dark, the soft and the hard, front and back. the sides are inseparable – and they only make sense in combination."

snoopy

snoopy sofa av iskos-berlin för versus.
acne sunglasses - vanillascented, rick owens show - camillameng, lise & hans isbrand

20120124

rosenkammaren

vi har under tre veckor haft scenografikurs med peder freij i skolan. indelade i grupper om tre fick vi välja en scen var ur august strindbergs pjäs "till damaskus" (som kommer sättas upp på dramaten i vår). varje scen återkommer en gång och ska på något vis förändras. här visar min grupps förslag på hur rosenkammaren skulle se ut, och hur rummets skulle kunna förändras. en inspirationskälla vi hade var rosenkammaren som var en tortyrkammare i stockholm på 1700-talet. imorgon börjar del två av vår designkurs som kommer bli tre intensiva veckor med janne.
lejournalnoir.

20120122

irisblackhole


hittade dem här fantastiska som arik levy också skapat, vilken man!

cage noir

fantastiskt fina lampor av arik levy för forestier. jag gillar kombinationen av den enkla linjeteckningen av metallstommen ihop med skärmen. något jag inte verkar tröttna på är papperslikande-ris-lampor. papper är ett fantastiskt material på alla sätt och vis. strukturen, skörheten och det fina ljusgenomsläppet. på tal om papper, naoto fukasawas papperskollektion siwa för japanska onao. inte lampor, men andra fina ting.
paper i love you! + här bjuder jag på en playlist.

isola

stolen isola av claesson koivisto rune för tacchini. via: lotta agaton.
något jag inspireras mycket av just nu är funktionella möbler. något som är mer än bara en sittmöbel, eller enbart har ett användningsområde. mer smarta lösningar,tack!