20120121

the matter of dust


under mitt första år på nyckelviksskolan gjorde jag ett dammprojekt. damm från en sopborste i tryckverkstan blev sedan till textiltryck.

20120120

lines

kristofer hultenbergarjan janssen, il lee.
finns nog inget som tilltalar mig lika mycket som just linjer och hur det kan bilda så mycket mer än ett rakt streck. det finns något där som jag inte riktigt kan släppa. inte för att jag måste, men att jag aldrig tröttnar fascinerar mig.

ikväll ska det skrivas texter och planeras. samt strukturera upp mina arbetsprovsidéer på ett och samma ställe. försöker hålla hårt i min ordningsamhet, det är så skönt med ordning och reda mitt i kaoset bland allt jag har att göra just nu. det hjälper, jag lovar.

20120119

light wood & blackpafou, anna gillar, sanna tidehorn, framacph, griffenshop, todayyouinspireme, framacph, godspeed. kombinationen mellan svart och den ljusa träfärgen gillar jag. ikväll har vi återträff med den förra klassen i skolan, då sanna och matilda kommer dyka upp. ska bli kul att se vad alla andra gör idag.

20120118

annctart
mot studiebesök till dramatens och operans verkstäder vid gäddviken med klassen. det ska bli intressant att se. i eftermiddag blir det möte om ett annat kommande projekt. sedan hem och sätta mig i soffan med en kopp te och skriva på en artikel.

20120117

hyllan


jag har lite för många projekt just nu för mitt eget bästa. vet inte riktigt hur allt ska gå ihop, vilket det faktiskt måste göra i slutändan. allt är så otroligt roligt, så jag kan inte riktigt avvärja mig från något. lite sömn och nya tag nu så ska det nog gå vägen ändå. 

moment chair

moment chair av khodi feiz för offect. via: lotta agaton.
“observing those ‘moments’ which we engage in while seated was the key inspiration for this project… we started to reflect on all the activities we do while sitting: all the moments that we read, drink a cup of coffee, work, engage in conversation… ‘moment’ was born out of these situations.”
calikartel, blk dnmserendipity is life, il lee, sublime mimesis.

20120116

farming-net


farming-net collection av nendo.
“the nets are stronger than organdy but more flexible than wire mesh. using them as a sculptural material allowed us to evade the traditional necessity of combining structure with a separate surface material, to create a thin membrane that stands independently, but also floats gently on a breeze.” 

morning snapshots


bjuder er på lite snapshots från min morgon. ska bege mig till skolan för vår scenografikurs med peder freij om en liten stund. vi har blivit indelade i grupper och har fått välja en scen ur strindbergs till damaskus som peder ska sätta upp på dramaten. det ska bli spännande att se hur olika det kommer bli. inte bara vårt eget arbete som vi gör i skolan, utan att få se hans arbete. vi ska få smygtitta på onsdag.