20120204

at home
20120203

fotot, francesca och fallet

kika på dokumentären om francesca woodman i k special.

leather straps

på en skruttig vägg i skolan testade jag min krok/klädhängaridé.
i onsdags började vi med vår nya designuppgift, en krok/klädhängare. eftersom jag redan gjort krokar innan ville jag hitta på något nytt. vi skulle utgå från att välja en målgrupp, jag valde en specifik butik. sedan skulle vi tänka på formegenskaper och börja skissa på olika idéer. en av de skisser jag förverkligade var alltså den här. 

dedication to M.

dedication to m by olve sande. plywood, mdf, glass.

20120202

no early birds


per söderberg har utökat sin kollektion no early birds och kommer att lanseras under möbelmässan nästa vecka.
efter studiebesök, möte på moderna muséet, och letande efter läderbitar köpte jag den här fantastiska marmorskärbrädan. inte precis något jag behövde, men jag kunde inte låta bli. det bästa blir dock i morgon när jag får göra mina hängare med mina läderbitar.

lab light

lab light av andrea kleinloog för karakter.

shapes in black

morning

20120131

EC04 LEO
EC04 LEO av stefan diez.
att dem väljer att visa processen bakom olika möbler blir allt vanligare, och framför allt mycket mer intressant. inspirerande att få se skisser, processen och arbetet bakom en färdig produkt mer och mer.

geit


stolen geit av kevin josias.
stolar är en av de möbler som snurrar runt i mitt huvud mest just nu. den största anledning är att vi studerar sittandet och sittmöbler i skolan inför vårat projekt med moderna muséet.

copper

i grafikverkstan finns fina saker.
igår var vi och studerade gamla möbler på skansen inför ett projekt med moderna muséet. det vi kanske fastnade mest för var dock tekniskaverkstan. här är lite fina verktyg som satt på en vägg.

20120129

"a diy-kit: a chair that you can simply press out and assemble… just add glue.
enjoy - and congratulations!"
stolprototyp i laserskuren plywood av carlo volf.

hylde

hylla i trä och läder av cecile manz.
söndagsbestyr: sticka med tygnystan inför kommande ikeaprojekt. ett litet projekt som jag och två klasskompisar kommer att pyssla med fram till och med mitten av mars.