20100108

planering av scen

fredag

tar tillbaka allt gällande målandet i helgen, framflyttat om inte någon vänlig själ (typ familjen) målar åt mig. jag ska jobba, igen. att jag aldrig säger nej fast jag egentligen har andra planer eller ingen lust? jag behöver ju vara lite ledig från allt. fast jag är väldigt tacksam att någon faktiskt ringer och frågar mig. hur skulle jag annars kunna överleva? det är fredag, diskussioner igen angående vårat projekt som ska vara klart om ungefär en månad. sen ska jag träna ikväll, springa, tills jag stupar! här kommer en fin låt.

20100106

onsdag

synundersökning nästa! andra gången på kort tid jag börjar se suddigt. jag börjar bli lite lagom trött på mitt velande. vad ska jag göra med golvet? hur ska jag måla väggarna? vad jag jag välja för hyllplan? vad ska jag ha för soffa? hur ska jag möblera? bla, bla. hela lägenheten kommer vara proppad av tidningar, böcker, kläder, ljuslyktor och annat krafs. tycker förstås det är viktigt, men jag kommer knappt få plats med mig själv i nuläget. i helgen blir det målande! långtsamt, men framåt.

20100105

nya tag

äntligen en ledig dag! tvätta, städa, packa och planera. hade en mysig filmkväll igår med johanna, vi åt mina röror, och jag halvsomnade självklart i soffan. åkte i ren stress fel när jag skulle åka hem från jobbet. efter att ena bussen var försenad, till att jag missade den jag skulle hinna med i fruängen. tog en annan buss, åkte till bandhagen, stressade, märkte i rågsved att jag gått på fel tåg. typiskt, och då var det bara att vända. nu ska jag dricka mitt nypressade kaffe. kolla inredningsbloggar, eftersom jag inte alls vet hur jag ska lösa mina inredningsproblem. ge mig inspiration!

20100104

fantastiska tips:

tomatpesto:

50 g parmesan
200 g tomatpuré
2vitlöksklyftor
1 dl kallpressad rapsolja
6 blad färsk basilika
salt
nymald svartpeppar

riv parmesanen ganska fint. mixa övriga ingredienser med mixerstav. rör i parmesanen. smaka av med salt och peppar.


kronärtskockssmör:

1 burk kronärtskockshjärtan
3/4 fin olivolja
1 liten vitlöksklyfta
salt
nymald svartpeppar

låt kronärtskockshjärtanen rinna av. mixa dem med mixerstav tillsammans med olja och vitlök. smaka av med salt och peppar. låt gärna stå en timme eller två innan servering.

20100103