20110210

kaffe

börjar bli extremt trött på att göra kaffe i min presso vareviga dag. så en kaffebryggare skulle sitta fint. ska fortsätta vägrar nespresso eftersom det verkar så tröttsamt och inte heller särskilt miljömedvetet att stå i den där kön på biblioteksgatan för att köpa "shots" eller vad tusan det heter. vanligt hederligt bryggkaffe tack. gärna den av naoto fukasawa eller en klassisk moccamaster. vilken ska jag välja?

8 comments:

SANDRA said...

den första tycker jag!

vi har moccamaster på jobbet och det smakar SKIT

pussigull från sandrish

Mathilda said...

tycker du? har bara smakat hos mamma och pappa, jag gillar det dock.

puss på dig!

malin said...

jag råkade ha sönder min häromdagen och skulle gärna köpt en moccamaster om plånboken tillåtit. men den andra var också väldigt fin. vilken som! :)

Anonymous said...

Den från ±0.

Mathilda said...

får svänga förbi asplund. de hade den från ±0 på ett erbjudande under rean som jag borde slagit till på, men dum som jag var snålade jag ur. kanske klokt ur synpunkten att jag skulle varit luspank om den hade följt med mig hem. får klara mig med min presso en stund till.

och tänk om man hade en moccamaster på jobbet. vårat skitkaffe vi får är inte ens i närheten av gott.

Johanna said...

M & jag fick en Moccamaster i inflyttningspresent. Fantastiskt kaffe! Måste få bjuda snart.

Anonymous said...

Moccamaster är bäst! En referensbryggare som används av smaktestare av kaffe. Har bl.a. dubbla värmeelement och en effekt på 1520 W för bästa smak på kaffet. Bryggtemp. 96 grader.

Mathilda said...

johanna: hemskt gärna, när som helst!

anonym: ja, den är grym. mina föräldrar har en hemma hos dem. har en kokvrå och har inte särskilt stor yta att ha en kaffebryggare på egentligen, därför jag dragit ut på inköpet. ska vela vidare och hoppas någon bjuder på kaffe från ±0-bryggaren inom kort.